Krem sir je nezaobilazan za pripremu mnogih pita, ali i kao omiljena mazalica za sendviče. U prodavnicama nije baš jeftin, a zašto ne biste probali da napravite domaći krem sir? Potrebna su svega 4 sastojka i manje od sat vremena, a napravljen po ovom receptu može da stoji u frižideru i do dve nedelje. Neutralnog je ukusa, te može da se koristi i za pripremu raznih poslastica kao što su čizkejk ili tiramisu. 

  • Sastojci:
  • 1 l punomasnog mleka
  • 2-3 kašike soka od limuna
  • 3 kašike neutralne pavlake
  • malo soli

Priprema:

Mleko zagrevajte na umerenoj vatri, dok ne prokuva, a zatim dodajte sok od limuna. Kuvajte nekoliko minuta uz konstantno mešanje, a kada se mleko zgusne i izdvoji se masnoća sklonite šerpu sa ringle. Procedite smesu kroz gustu gazu, a sir koji je ostao unutra prebacite u blender. Dodajte so i neutralnu pavlaku, pa sve dobro izmiksajte dok ne dobijete kremastu kompaktnu smesu. Ukoliko nemate blender poslužiće i ručni mikser. Čuvajte sir u frižideru u staklenoj činiji sa poklopcem.

kako se pravi krem sir insragram/chefguntas

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE