Danas sve više ljudi kupuje gotove proizvode, a nekada je pravljenje sira bila tradicija, naročito u seoskim domaćinstvima. Uz nekoliko sastojaka i vi možete da napravite domaći mladi sir, čiji ukus ne može da se poredi sa kupovnim. Od svega nekoliko sastojaka napravite sir po jednostavnom receptu, a sigurno će vam uspeti iz prve. 

  • Sastojci:
  • 1 l mleka
  • 1 kašičica soli
  • 20 g putera
  • 6 kašika kukuruznog skroba
  • 200 g kačkavalja

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, so i kukuruzni sirup, pa sve izmešajte tako da ne bude grudvica. Zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje, a pre nego što počne da vri dodajte puter. Kačkavalj izrendajte, pa i njega dodajte u šerpu sa mlekom. Mešajte konstantno dok ne provri, a kada počne da vri kuvajte još pola minuta. Smesa treba da se zgusne i bude kao puding. Prelijte u silikonski kalup željene veličine i oblika. Sir ostavite preko noći u frižideru, a zatim ga izvadite iz kalupa, secite na parčiće i služite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE