Kiseli kupus je mnogima omiljeni zimski delikates. Međutim, vreme za njegovo "stavljanje" je tek u novembru. Ukoliko ste nestrpljivi da u ovom ukusu uživate i ranije napravite kupus ribanac od crvenog kupusa (ali možete koristiti i zeleni). Ovo je najjednostavniji i najbrži način da ga pripremite. Za manje od sat vremena biće spreman i samo treba da sačekate da se ukiseli jedan dan. Odličan je kao salata uz razna jela, ali može se i kuvati kao obrok. Evo kako se pravi.
- Sastojci:
- 1,5 kilograma ljubičastog kupusa
- 1 kašika soli
- 1 čaša vinskog sirćeta
- 2 limuna
- 4 čena belog luka
- pola čaše vode za svaku teglu
Priprema:
Kupus isecite na trakice i stavite u činiju. Limun iscedite pa prelijte preko kupusa. dodajte i so, seckan beli luk i sirće. Mešajte rukama nekih par minuta da se ukusi sjedine i kupus malo omekša. Zatim punite tegle od 1 litra kupusom. U tegle sipajte i sok koji je kupus otpustio dok ste ga mešali. Sipajte i po pola čaše vode u svaku teglu. zatvorite dobro, promućkajte i okrenite naopako. Već nakon 24 časa možete jesti kiseli kupus.
Napomena: Kada napravite kiseli kupus čuvajte ga na hladnom mestu, zaštićenom od sunca. Nakon što otvorite teglu čuvajte je u frižideru. Možete je čuvati u frižideru 2 meseca bez kvarenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus