Tokom pohovanja koristi se dosta brašna, pa se često desi da vam preostane. Greota je da se baci, pa su iskusne domaćice otkrile tajnu šta možete da uradite. Postoje 2 načina da se iskoristi preostalo brašno, a to je da se napravi sos ili ako su vam ostala i jaja možete da napravite nešto što podseća na uštipke

Kako da skuvate sos? 

Ako u frižideru imate neko povrće, tipa crni luk, šargarepa, tikvica ili paradajz, iskoristite ga. Prvo propržite šargarepu i luk koje ste sitno iseckali, pa dodajte i tikvicu ako imate. Zatim preostalo brašno pomešajte sa vodom da dobijete smesu koja izgleda kao pavlaka. Sipajte u povrće, pa začinite. Ako želite možete da dodate i paradajz, pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i poslužite uz meso. 

Kako se prave lažni uštipci? 

Ako vam je ostalo brašno, ali i jaja onda pomešajte ta dva sastojka da dobijete gustu smesu. Ako je potrebno dodajte još malo brašna i ispržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE