Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE BACAJTE OSTATKE BRAŠNA POSLE POHOVANJA: 2 trika pomoću kojih ćete napraviti ukusan sos ili jelo

Autor Sanja Belinić

Umesto da bacate brašno koje je preostalo od pohovanja napravite sos ili lažne uštipke.

 Šta da radite sa brašnom preostalim od pohovanja Izvor: Shutterstock

Tokom pohovanja koristi se dosta brašna, pa se često desi da vam preostane. Greota je da se baci, pa su iskusne domaćice otkrile tajnu šta možete da uradite. Postoje 2 načina da se iskoristi preostalo brašno, a to je da se napravi sos ili ako su vam ostala i jaja možete da napravite nešto što podseća na uštipke

Kako da skuvate sos? 

Ako u frižideru imate neko povrće, tipa crni luk, šargarepa, tikvica ili paradajz, iskoristite ga. Prvo propržite šargarepu i luk koje ste sitno iseckali, pa dodajte i tikvicu ako imate. Zatim preostalo brašno pomešajte sa vodom da dobijete smesu koja izgleda kao pavlaka. Sipajte u povrće, pa začinite. Ako želite možete da dodate i paradajz, pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i poslužite uz meso. 

Kako se prave lažni uštipci? 

Ako vam je ostalo brašno, ali i jaja onda pomešajte ta dva sastojka da dobijete gustu smesu. Ako je potrebno dodajte još malo brašna i ispržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti