Punjenje paprike su srpski specijalitet koji se brzo i jednostavno priprema. Sada ih poslužite sa fantastičnim belim sosom koji je jeftin, a preukusan. Paprike možete da punite klasičnim filom sa mlevenim mesom i pirinčem, a možete i sa sirom i pavlakom.
Sastojci:
- 510 ml vode
- 2 jajeta
- malo soli
- 1 kašičica za začinske paprike
- 2 kašike brašna
- 35 g maslaca
- 30 ml ulja
- 200 g kiselog mleka
Priprema:
Istopite puter i ulje, pa dodajte brašno. Propržite minut uz konstatno mešanje i dodajte začinsku papriku. Promešajte i sklonite sa vatre. Sipajte vodu i neprestano mešajte, pa vratite na šporet i mešajte dok ne provri. Umutite jaja sa kiselim mleko, pa dodajte u vruću smesu sa brašnom. Bitno je da neprestano mešate kako se sos ne bi zgusnuo. Kuvajte samo par minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem