Veoma jednostavno za pripremu, a dekorativno predjelo koje će ulepšati svaku svečanu trpezu. Zbog slanine i jaja je vrlo zasitno, tako da vam osim njega i ne treba prilog uz meso.

I ne zaboravite domaće kiflice, one su uvek pun pogodat za praznike!

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 8 paradajza
  • 2 čena belog luka
  • malo izmrvljene fete
  • malo iseckane slanine
  • ulje
  • biber
  • so

Priprema:

Paradajz oprati, izdubiti i na dnu malo iseći da može uspravno da stoji. Posoliti, pobiberiti i dodati vrlo malo usitnjenog belog luka. U svaki paradajz izručiti po jedno jaje, pa preko posuti izmrvljenom fetom i na vrh staviti komadiće slanine. Na dno vatrostalne činije sipati malo ulja, poslagati punjene paradajze i peći u rerni zagrejanoj na 230°C, oko 10-15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa