Veoma jednostavno za pripremu, a dekorativno predjelo koje će ulepšati svaku svečanu trpezu. Zbog slanine i jaja je vrlo zasitno, tako da vam osim njega i ne treba prilog uz meso.
I ne zaboravite domaće kiflice, one su uvek pun pogodat za praznike!
Sastojci:
- 8 jaja
- 8 paradajza
- 2 čena belog luka
- malo izmrvljene fete
- malo iseckane slanine
- ulje
- biber
- so
Priprema:
Paradajz oprati, izdubiti i na dnu malo iseći da može uspravno da stoji. Posoliti, pobiberiti i dodati vrlo malo usitnjenog belog luka. U svaki paradajz izručiti po jedno jaje, pa preko posuti izmrvljenom fetom i na vrh staviti komadiće slanine. Na dno vatrostalne činije sipati malo ulja, poslagati punjene paradajze i peći u rerni zagrejanoj na 230°C, oko 10-15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem