Veoma jednostavno za pripremu, a dekorativno predjelo koje će ulepšati svaku svečanu trpezu. Zbog slanine i jaja je vrlo zasitno, tako da vam osim njega i ne treba prilog uz meso.
I ne zaboravite domaće kiflice, one su uvek pun pogodat za praznike!
Sastojci:
- 8 jaja
- 8 paradajza
- 2 čena belog luka
- malo izmrvljene fete
- malo iseckane slanine
- ulje
- biber
- so
Priprema:
Paradajz oprati, izdubiti i na dnu malo iseći da može uspravno da stoji. Posoliti, pobiberiti i dodati vrlo malo usitnjenog belog luka. U svaki paradajz izručiti po jedno jaje, pa preko posuti izmrvljenom fetom i na vrh staviti komadiće slanine. Na dno vatrostalne činije sipati malo ulja, poslagati punjene paradajze i peći u rerni zagrejanoj na 230°C, oko 10-15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus