Prokelj nije naročito popularna namirnica, jer baš kao i karfiol, ima specifičan miris i ukus. Ali ako ga ovako pripremite, poješće ga u slast čak i oni koji mu inače ne bi prišli!
Tajna ovog recepta su kremasti, aromatični sastojci koji čine ovo jelo iz rerne neodoljivim. Ukusna pavlaka, kockice hrskave slaninice i sir, niko mu neće odoleti!
Sastojci:
- 500 g prokelja
- 100 g suve slanine
- 1 kašika maslaca
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 čena belog luka
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Prokelj obarite u slanoj vodi, a rernu zagrejte na 190 stepeni. U tiganju propržite kockice slanine i beli luk, pa zalijte mešavinom dve pavlake. Pustite da malo prokrčka, pa u pleh izručite povrće, prelijte sosom i dobro izmešajte. Odozgo narendajte sir i zapecite u rerni oko 15 minuta, dok na vrhu jelo ne dobije zlatnu boju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus