Recepti za prokelj s pavlakom su ponekad komplikovani, ovaj nije takav - kada ga jednom probate, spremaćete ga sve češće!

Prokelj nije naročito popularna namirnica, jer baš kao i karfiol, ima specifičan miris i ukus. Ali ako ga ovako pripremite, poješće ga u slast čak i oni koji mu inače ne bi prišli!
Tajna ovog recepta su kremasti, aromatični sastojci koji čine ovo jelo iz rerne neodoljivim. Ukusna pavlaka, kockice hrskave slaninice i sir, niko mu neće odoleti!
Sastojci:
- 500 g prokelja
- 100 g suve slanine
- 1 kašika maslaca
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 čena belog luka
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Prokelj obarite u slanoj vodi, a rernu zagrejte na 190 stepeni. U tiganju propržite kockice slanine i beli luk, pa zalijte mešavinom dve pavlake. Pustite da malo prokrčka, pa u pleh izručite povrće, prelijte sosom i dobro izmešajte. Odozgo narendajte sir i zapecite u rerni oko 15 minuta, dok na vrhu jelo ne dobije zlatnu boju.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.