Prokelj nije naročito popularna namirnica, jer baš kao i karfiol, ima specifičan miris i ukus. Ali ako ga ovako pripremite, poješće ga u slast čak i oni koji mu inače ne bi prišli!

Tajna ovog recepta su kremasti, aromatični sastojci koji čine ovo jelo iz rerne neodoljivim. Ukusna pavlaka, kockice hrskave slaninice i sir, niko mu neće odoleti!

Sastojci:

  • 500 g prokelja
  • 100 g suve slanine
  • 1 kašika maslaca
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 čena belog luka
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Prokelj obarite u slanoj vodi, a rernu zagrejte na 190 stepeni. U tiganju propržite kockice slanine i beli luk, pa zalijte mešavinom dve pavlake. Pustite da malo prokrčka, pa u pleh izručite povrće, prelijte sosom i dobro izmešajte. Odozgo narendajte sir i zapecite u rerni oko 15 minuta, dok na vrhu jelo ne dobije zlatnu boju.