Ovo varivo možete da služite kao prilog uz neko meso, ali i kao lagani ručak uz parče hleba. Ukusno i šareno, lako se pravi i ne morate da isprljate puno sudova, jer vam treba samo 1 tiganj. Ako ste ljubitelj đuveča, onda će vam se ovo jelo sigurno dopasti. Različito povrće i pirinač koji se krčka u bujonu, postaće vam omiljeni lagani obrok.
Ako nemate bujon u zamrzivaču, napravite tako što ćete kocku supe ubaciti u ključalu vodu.
Sastojci:
- 300 g pirinča
- 300 g pečuraka
- 2 paradajza
- 2 crvene paprike
- 2 crna luka
- 800 ml bujon od povrća
- so, biber, začinska paprika
Priprema:
Propržite seckani luk, a zatim dodajte i seckane pečurke i nastavite da dinstate. Nakon toga dodajte i paprike. Posolite, promešajte i nakon 10 minuta dodajte i pirinač, a posle nekog vremena i seckani paradajz. Začinite origanom, začinskom paprikom i biberom. Dodajte bujon od povrća, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus