Ovo varivo možete da služite kao prilog uz neko meso, ali i kao lagani ručak uz parče hleba. Ukusno i šareno, lako se pravi i ne morate da isprljate puno sudova, jer vam treba samo 1 tiganj. Ako ste ljubitelj đuveča, onda će vam se ovo jelo sigurno dopasti. Različito povrće i pirinač koji se krčka u bujonu, postaće vam omiljeni lagani obrok. 

Ako nemate bujon u zamrzivaču, napravite tako što ćete kocku supe ubaciti u ključalu vodu. 

Sastojci:

  • 300 g pirinča 
  • 300 g pečuraka 
  • 2 paradajza 
  • 2 crvene paprike 
  • 2 crna luka 
  • 800 ml bujon od povrća 
  • so, biber, začinska paprika

Priprema:

Propržite seckani luk, a zatim dodajte i seckane pečurke i nastavite da dinstate. Nakon toga dodajte i paprike. Posolite, promešajte i nakon 10 minuta dodajte i pirinač, a posle nekog vremena i seckani paradajz. Začinite origanom, začinskom paprikom i biberom. Dodajte bujon od povrća, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta.