Ako vam treba prilog uz meso ili lagano glavno jelo, onda pripremite ovo varivo sa povrćem, koje ima bolji ukus od đuveča.

Ovo varivo možete da služite kao prilog uz neko meso, ali i kao lagani ručak uz parče hleba. Ukusno i šareno, lako se pravi i ne morate da isprljate puno sudova, jer vam treba samo 1 tiganj. Ako ste ljubitelj đuveča, onda će vam se ovo jelo sigurno dopasti. Različito povrće i pirinač koji se krčka u bujonu, postaće vam omiljeni lagani obrok.
Ako nemate bujon u zamrzivaču, napravite tako što ćete kocku supe ubaciti u ključalu vodu.
Sastojci:
- 300 g pirinča
- 300 g pečuraka
- 2 paradajza
- 2 crvene paprike
- 2 crna luka
- 800 ml bujon od povrća
- so, biber, začinska paprika
Priprema:
Propržite seckani luk, a zatim dodajte i seckane pečurke i nastavite da dinstate. Nakon toga dodajte i paprike. Posolite, promešajte i nakon 10 minuta dodajte i pirinač, a posle nekog vremena i seckani paradajz. Začinite origanom, začinskom paprikom i biberom. Dodajte bujon od povrća, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.