Omiljeni dodatak svakom jelu, od sada ne morate praviti na uvek indentičan način. Ako želite, krompir možete prvo skuvati, a tek onda ga zapeći u rerni. Za ovaj recept, potrebna su vam još samo četiri sastojka pored krompira. Nakon što ga skuvate u pavlaci za kuvanje i mleku, poređajte sve namirnice iz tiganja u pleh za pečenje, zajedno sa kačkavaljem i dobićete nikad sočniji i mekši krompir. Ako pravite piletinu, onda možete iskoristiti ovaj recept i napraviti savršen prilog ručku, a uz sos od pečuraka jelo može biti još bolje i ukusnije.
Sastojci:
- 1,1 kg krompira
- 600 ml pavlake za kuvanje
- 230 ml mleka
- 2-3 čena belog luka
- 180 g kačkavalja
Priprema:
Isecite krompir na kolutiće i stavite ga u hladnu vodu 7-8 minuta. Pavlaku za kuvanje i mleko sipajte u tiganj, sitno isečen beli luk, posolite, pobiberite, promešajte, pa prospite vodu u kojoj je bio krompir, dodajte i njega i kuvajte 15 minuta, dok krompir ne omekša. Pripremite pleh za pečenje i stavite jedan deo krompira, izrendan kačkavalj, još jednom krompir, a zatim i pavlaku u kojoj se kuvao krompir, opet kačkavlj i sve to pecite u rerni 40-45 minuta na 180°C.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom