Omiljeni dodatak svakom jelu, od sada ne morate praviti na uvek indentičan način. Ako želite, krompir možete prvo skuvati, a tek onda ga zapeći u rerni. Za ovaj recept, potrebna su vam još samo četiri sastojka pored krompira. Nakon što ga skuvate u pavlaci za kuvanje i mleku, poređajte sve namirnice iz tiganja u pleh za pečenje, zajedno sa kačkavaljem i dobićete nikad sočniji i mekši krompir. Ako pravite piletinu, onda možete iskoristiti ovaj recept i napraviti savršen prilog ručku, a uz sos od pečuraka jelo može biti još bolje i ukusnije.
Sastojci:
- 1,1 kg krompira
- 600 ml pavlake za kuvanje
- 230 ml mleka
- 2-3 čena belog luka
- 180 g kačkavalja
Priprema:
Isecite krompir na kolutiće i stavite ga u hladnu vodu 7-8 minuta. Pavlaku za kuvanje i mleko sipajte u tiganj, sitno isečen beli luk, posolite, pobiberite, promešajte, pa prospite vodu u kojoj je bio krompir, dodajte i njega i kuvajte 15 minuta, dok krompir ne omekša. Pripremite pleh za pečenje i stavite jedan deo krompira, izrendan kačkavalj, još jednom krompir, a zatim i pavlaku u kojoj se kuvao krompir, opet kačkavlj i sve to pecite u rerni 40-45 minuta na 180°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus