Kada se odlučujemo šta spremiti za ručak, gledamo da to bude pre svega ono što volimo, ali i izdašno i zahvalno za pripremu. Piletina svakako spada u te namirnice i pravi se na razne načine, sa povrćem ili testeninom. Kako je ne biste spremali uvek na isti način, pred vama je recept za piletinu sa ukusom omiljene italijanske hrane. Jednostavan način pripreme traži da nakon što belo meso propržite sa obe strane, sipate paradajz sos, kačkavalj i kobasice, kao za picu. Ovakavo spremanje garantuje nikad bolji i sočniji ukus belog mesa, tako da je možete pripremiti i kada vam gosti dolaze, jer ćete ih sigurno iznenaditi svojim umećem.
Sastojci:
- 3 srednja pileća filea
- 1/2 crnog luka
- 1 čen belog luka
- 500 ml soka od pradajza sa dodatkom bosiljka
- 60 g kačkavalja
- 9 kriški ljute kobasice ili kulena
Priprema:
Piletinu posolite i pobiberite, pa je stavite u tiganj sa maslinovim uljem i pržite 4-5 minuta obe strane, pa je izvadite na tanjir. U isti tiganj stavite malo ulja, posoljen i pobiberen luk i pržite dok luk ne omekša oko 5 minuta, pa dodajte beli luk, i sok od paradajza sa dodatkom bosiljka. Umesto njega možete koristiti domaći paradajz iz flaše sa dodatkom začina. Sve mešajte i pustite da se krčka još 5 minuta. Vratite piletinu u tiganj sa sosom, pa izrendani kačkavalj pospite preko piletine, a onda stavite i nekoliko kriški kobasica. Pecite oko 15 minuta na 190°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus