Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PILETINA KAO IZ RESTORANA: Belo meso koje ukusom podseća na picu -  jednostavnije nego što mislite

Autor Ljubomira Trbojević
Autor Ljubomira Trbojević

Najukusnije belo meso u paradajz sosu i sastojcima za picu napravite već danas za ručak.

Recept za belo meso u paradajz sosu Izvor: Printscreen/YT/Lieblingsrezepte

Kada se odlučujemo šta spremiti za ručak, gledamo da to bude pre svega ono što volimo, ali i izdašno i zahvalno za pripremu. Piletina svakako spada u te namirnice i pravi se na razne načine, sa povrćem ili testeninom. Kako je ne biste spremali uvek na isti način, pred vama je recept za piletinu sa ukusom omiljene italijanske hrane. Jednostavan način pripreme traži da nakon što belo meso propržite sa obe strane, sipate paradajz sos, kačkavalj i kobasice, kao za picu. Ovakavo spremanje garantuje nikad bolji i sočniji ukus belog mesa, tako da je možete pripremiti i kada vam gosti dolaze, jer ćete ih sigurno iznenaditi svojim umećem.

Sastojci:

  • 3 srednja pileća filea
  • 1/2 crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 500 ml soka od pradajza sa dodatkom bosiljka 
  • 60 g kačkavalja
  • 9 kriški ljute kobasice ili kulena

Možda će vas zanimati

Priprema:

Piletinu posolite i pobiberite, pa je stavite u tiganj sa maslinovim uljem i pržite 4-5 minuta obe strane, pa je izvadite na tanjir. U isti tiganj stavite malo ulja, posoljen i pobiberen luk i pržite dok luk ne omekša oko 5 minuta, pa dodajte beli luk, i sok od paradajza sa dodatkom bosiljka. Umesto njega možete koristiti domaći paradajz iz flaše sa dodatkom začina. Sve mešajte i pustite da se krčka još 5 minuta. Vratite piletinu u tiganj sa sosom, pa izrendani kačkavalj pospite preko piletine, a onda stavite i nekoliko kriški kobasica. Pecite oko 15 minuta na 190°C.

PROČITAJTE JOŠ

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti