Marinirana piletina kuvana u pivu je ručak koji će obožavati cela porodica. Možete da poslužite sa pire krompirom, pirinčem ili makaranoma. Slaže se uz sve, a sočna je, nije suva nimalo. Ako niste ljubitelj da vam se meso kuva u alkoholu, možete da prelijte bujonom umesto sa pivom. Već smo nekoliko puta naglasili kako je dobro da imate bujon u zamrzivaču, ali ako nemate nije problem. U ključalu vodu sipajte kocku supe i vaš bujon je spreman. 

Sastojci:

  • 6 pilećih filea 
  • so, biber, mlevena paprika, korijander
  • maslinovo ulje 
  • 3 štapa celera
  • 1 crni luk 
  • 3 čena belog luka 
  • 2-3 šargarepe 
  • 3 lovorova lista 
  • 1 kašičica sušene majčine dušice 
  • 1 kašičica suvog peršuna 
  • 355 ml piva 

Još:

  • 1 kašika kukuruznog skroba 
  • 2 kašike vode 

Priprema:

Pileći file začinite, pa prelijte maslinovim ulje. Rukama lepo utrljajte marinadu, a zatim pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Iseckajte sitno povrće, pa na malo ulja ispržite meso. Izvadite meso, dodajte malo putera, a zatim propržite crni i beli luk, pa dodajte celer i šargarepu. Posolite, pa kada se povrće prodinsta vratite meso. Stavite lovorov list i još malo začinite, pa sipajte pivo. Poklopite i kuvajte još 15 minuta. Nakon toga okrenite piletinu, poklopite i kuvajte još 10 minuta.