Pileće meso možete iskoristiti za mnogobrojna jela i sigurno je da jedino rešenje nije da je samo zapečete u rerni sa krompirom, napravite musaku ili uksunu čorbu od nje. Ako želite da svoje goste za ručak iznenadite ne samo ukusnim, već i neobičnim izgledom jela onda je ovaj recept baš za vas. Dovoljno će vam biti da sa majonezom i senfom premažete meso, a onda da u zasečene delove stavlite luk, krastavac i kačkavalj. Na ovakav način do sad je sigurno niste spremali, a ovo je prava prilika da isprobate drugačiji ukus piletine.
Sastav:
- 4 pileća filea
- 100 g majoneza
- 30 g senfa
- 2 crna luka
- 100 g kiselih krastavaca
- 200 g sira
Priprema:
Svaki komad piletine zasecite nožem, ali ne do kraja, kako bi mogli da je punite. Posolite, pobiberite, a zatim pomešajte senf i majonez, pa premažite piletnu. U deo gde ste zasekli piletinu ubacite luk, na pola isečen kiseli krastavac, manje komade kačkavalja i pecite 20 minuta na 180°C.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem