Pileće meso možete iskoristiti za mnogobrojna jela i sigurno je da jedino rešenje nije da je samo zapečete u rerni sa krompirom, napravite musaku ili uksunu čorbu od nje. Ako želite da svoje goste za ručak iznenadite ne samo ukusnim, već i neobičnim izgledom jela onda je ovaj recept baš za vas. Dovoljno će vam biti da sa majonezom i senfom premažete meso, a onda da u zasečene delove stavlite luk, krastavac i kačkavalj. Na ovakav način do sad je sigurno niste spremali, a ovo je prava prilika da isprobate drugačiji ukus piletine.
Sastav:
- 4 pileća filea
- 100 g majoneza
- 30 g senfa
- 2 crna luka
- 100 g kiselih krastavaca
- 200 g sira
Priprema:
Svaki komad piletine zasecite nožem, ali ne do kraja, kako bi mogli da je punite. Posolite, pobiberite, a zatim pomešajte senf i majonez, pa premažite piletnu. U deo gde ste zasekli piletinu ubacite luk, na pola isečen kiseli krastavac, manje komade kačkavalja i pecite 20 minuta na 180°C.
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta