Ako želite nešto drugačiju večeru za celu porodicu, onda vam predlažemo ovo izvrsno jelo sa piletinom. Cela bit ovog recepta je da sve samo ređate i da kroz samo nekoliko koraka i za manje od sat vremena možete imati ukusan obrok na vašem stolu. Od sastojaka su vam pored piletine i krompira, potrebni još i krastavci, pavlaka, majonez i sir zbog kojih će nakon pečenja jelo biti izuzetno kremasto i sočno.
Sastav:
- 1 luk
- 500 g pilećeg filea
- 500 g krompira
- 2 kisela krastavca
- 1 kašika pavlake
- 1 kašika majoneza
- 100 g kačkavalja
- 100 ml vode
Priprema:
Vatrostalnu posudu premažite uljem i nakon luka, stavite sitno iseckanu i začinjenu piletinu, a zatim i krompir. Prekrijte ih folijom i pecite 30 minuta na 200°C. Za to vreme izrendane krastavce i kačkavalj pomešajte sa pavlakom i majonezom, pobiberite i sipajte vodu, pa tako dobijenu masu promešajte i prelijte preko krompira i pecite još 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus