Ovo je jedno od onih jela koje mogu da se služe u svakoj prilici. Možete ih služiti kao predjelo na nekoj proslavi, za večeru, ali i kao prilog uz neko meso. Ima mnogo primena, a ne treba vam puno namirnica. Napravite i vi neobične mafine, koje možete da poslužite i sa nekoliko različitih umaka za veći užitak. 

Kada ste završili sa pripremom odmah složite sudove u mašinu za pranje sudova, a rernu bez ribanja očistite odmah posle upotrebe. Tako će vas uvek čekati čista kuhinja i imaćete manje posla. 

Sastojci:

  • 300 g krompira
  • 1 crni luk
  • 70 g tvrdog sira 

Priprema:

Ogulite i operite krompir, pa izrendajte. Crni luk sitno iseckajte. Propržite prvo luk, pa dodajte i krompir. Zatim ostavite da se ohladi. Zatim dodajte začine po želji i rendani sir. Kašikom sipajte u kalup za mafine i pecite na 180°C nekih 10 minuta.