Ukoliko ste u potrazi za nešto drugačijim jelom za večeru, onda je ovo pravi recept za vas. Osim što sastojci za ovo jelo nisu skupi, ono se ni ne priprema dugo, a i ukus će vas oduševiti kada ga probate. Ovde vam neće biti potreban krompir kao prilog, jer ga već imate u samom obroku, tako da su vam neophodni još samo jaja, šargarepa, luk i peršun. Prikom spremanja ove večere biće vam potrebno da odvojite belanca od žumanaca, pomešate povrće sa njima i da sve to propržite sa krompirićima u tiganju. Dobro će ići da poslužite i domaći sok od limuna.
Sastojci:
- 1 krompir
- 1 šargarepa
- 5 jaja
- 1 zeleni luk
- 1 peršun
Priprema:
Krompir isečen na listiće pržite na ulju dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite krompir i stavite šargarepu u ulje u kome se pržio krompir i ostavite u tiganju još 5 minuta. Isecite zeleni luk i peršun, zatim uzmite jaja i odvojite belanca od žumanaca i u njih dodajte malo soli, pa ih umutite mikserom, a onda u drugoj posudi i žumanca. U žumanca dodajte peršun, luk, biber i sve dobro promešajte. U tiganj ponovo stavite propržene krompire, a zatim i smesu od žumanaca i pržite oko 4 minuta. Dodajte i belanca pomešana sa šargarepom i peršunom i sve ostavite na srednjoj temperaturi još 10 minuta da se prži.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem