Ovo je praktično jelo jer možete da ga služite i za doručak, večeru, ali i kao lagani ručak bez mesa. Ako želite malo pikantnije onda dodajte ljutu paprike pre nego što zapečete. Brzo se sprema i po želji koristite sastojke. Naravno možete da dodajte još nešto što vi volite. 

A posle ovako dobrog obroka, valja se počastiti nekim kolačem ili parčetom torte

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • prstohvat soli
  • 3/4 kašičice sode bikarbone 
  • 150 g brašna 
  • 350-400 g povrća 
  • 50-80 g sira 
  • malo peršuna

Priprema:

U jaja dodajte mleko, so, sodu bikarbonu i dobro umutite, zatim dodajte brašno. Sjedinite sve da vam ne ostanu grudvice. Povrće možete da kupite smrznuto, a ako koristite sveže sitno iseckajte. Pomešajte smesu sa jajima i povrće, pa sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Pospite sa rendanim sirom i malo peršuna. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.