Ovo je praktično jelo jer možete da ga služite i za doručak, večeru, ali i kao lagani ručak bez mesa. Ako želite malo pikantnije onda dodajte ljutu paprike pre nego što zapečete. Brzo se sprema i po želji koristite sastojke. Naravno možete da dodajte još nešto što vi volite.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- prstohvat soli
- 3/4 kašičice sode bikarbone
- 150 g brašna
- 350-400 g povrća
- 50-80 g sira
- malo peršuna
Priprema:
U jaja dodajte mleko, so, sodu bikarbonu i dobro umutite, zatim dodajte brašno. Sjedinite sve da vam ne ostanu grudvice. Povrće možete da kupite smrznuto, a ako koristite sveže sitno iseckajte. Pomešajte smesu sa jajima i povrće, pa sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Pospite sa rendanim sirom i malo peršuna. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem