Ovo je praktično jelo jer možete da ga služite i za doručak, večeru, ali i kao lagani ručak bez mesa. Ako želite malo pikantnije onda dodajte ljutu paprike pre nego što zapečete. Brzo se sprema i po želji koristite sastojke. Naravno možete da dodajte još nešto što vi volite.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- prstohvat soli
- 3/4 kašičice sode bikarbone
- 150 g brašna
- 350-400 g povrća
- 50-80 g sira
- malo peršuna
Priprema:
U jaja dodajte mleko, so, sodu bikarbonu i dobro umutite, zatim dodajte brašno. Sjedinite sve da vam ne ostanu grudvice. Povrće možete da kupite smrznuto, a ako koristite sveže sitno iseckajte. Pomešajte smesu sa jajima i povrće, pa sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Pospite sa rendanim sirom i malo peršuna. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus