Kada vam treba neka prosta ideja za doručak, a da nisu klasične prženice ili topli sendvič, onda napravite nešto između. Ovo je topli sendvič iz rerne koji podseća i na prženice jer se hleb umače u smesu sa jajima i mlekom. Lako se pravi, takođe i brzo peče, pa ćete za manje od pola sata na vašem stolu imati odličan doručak ili večeru

Svi znamo da je doručak najbitniji obrok, pa se onda odlučite za ovaj malo jači kako biste dan započeli kako treba. Poslužite sa jogurtom

Sastojci:

  • 8 kriški hleba 
  • 4 jajeta 
  • 150 ml mleka
  • 100 g listića tvrdog sira 
  • 100 g rendanog tvrdog sira 
  • 100 g šunke 

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte mleko i so. Lepo sjedinite, pa umočite 4 kriške hleba, i stavite u kalup obložen pek papirom. Preko stavite po list kačkavalja i šunke. Pospite rendanim kačkavaljem. Preko stavite preostali hleb umočen u smesu sa jajima. Ako vam je ostalo smese, sipajte preko, pa stavite još jedan red sira i šunke. Preko pospite rendanim sirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta.