Kada vam treba neka prosta ideja za doručak, a da nisu klasične prženice ili topli sendvič, onda napravite nešto između. Ovo je topli sendvič iz rerne koji podseća i na prženice jer se hleb umače u smesu sa jajima i mlekom. Lako se pravi, takođe i brzo peče, pa ćete za manje od pola sata na vašem stolu imati odličan doručak ili večeru.
Svi znamo da je doručak najbitniji obrok, pa se onda odlučite za ovaj malo jači kako biste dan započeli kako treba. Poslužite sa jogurtom.
Sastojci:
- 8 kriški hleba
- 4 jajeta
- 150 ml mleka
- 100 g listića tvrdog sira
- 100 g rendanog tvrdog sira
- 100 g šunke
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte mleko i so. Lepo sjedinite, pa umočite 4 kriške hleba, i stavite u kalup obložen pek papirom. Preko stavite po list kačkavalja i šunke. Pospite rendanim kačkavaljem. Preko stavite preostali hleb umočen u smesu sa jajima. Ako vam je ostalo smese, sipajte preko, pa stavite još jedan red sira i šunke. Preko pospite rendanim sirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus