Ako vam se više ne jede omlet ili kajgana, kao i prženice ili ovsene pahuljice koje su vam dosadile, onda obavezno isprobajte ovaj neobičan recept. Zanimljiv omlet se pravi od jaja, krompira i sira, a ukusom će vas raspametiti. Kako je doručak najvažniji obrok, mora da bude jak i da nas zasiti kako bismo dan započeli što bolje. 

Kako se koriste jaja, ostaće vam ljuske. Ali, nemojte ih bacati jer možete da ih upotrebite za čišćenje.

Sastojci:

  • 300 g krompira 
  • 2 jajeta 
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 100 g mocarele 
  • 2 kašike čili sosa
  • 2 kašike praziluka 

Priprema:

Krompir izrendajte, pa prelijte vodom i ocedite. Dodajte kukuruzno brašno i dobro promešajte. Sipajte polovinu krompira u malo nauljen tiganj. Lepo rasporedite po dnu. Umutite jaja i posolite ih. Sipajte pola smese sa jajima preko krompira. Okrenite i ispecite i drugu stranu, a zatim izvadite iz tiganja. Pazite da vam ostane oblik. Zatim u isti tiganj sipajte preostali krompir i lepo rasporedite po dnu. Sipajte preko i preostala jaja, zatim čili sos, rendani sir i sitno seckani praziluk. Vratite prvu 'palačinku' od krompira. Kada se sir istopi i krompir postane hrskav, obrok je gotov.