Nemate ideju za ručak? Mi predlažemo da napravite svinjsko meso i krompir. Izgledom podseća na musaku, ali je ukus još bolji. Nema puno truda, samo malo isecakte ili izrendate sastojke, složite i pečete. Ono što ovom jelu daje specifičan ukus je sos koji se pravi od sira, senfa i majoneza. Odlična je kombinacija zato što se zbog sira topi u ustima, senf mu daje karakterističan ukus, a majonez je klasika koju volimo da dodamo u sva jela. Kada jednom probate nećete moći da prestanete da jedete koliko je ukusno. 

A posle ovako dobrog obroka, počastite sebe i porodicu ukusnom poslasticom kao što je npr. čokoladni kolač sa piškotama

Sastojci:

  • 800 g krompira 
  • 1 crni luk 
  • 50 ml ulja 
  • 600 g svinjskog mesa 
  • 200 g sira 
  • 150 g majoneza 
  • 50 g senfa 

Priprema: 

Krompir izrendajte i dobro ocedite. Sipajte u vatrostalnu posudu i lepo rasporedite po dnu. Zatim malo posolite i pobiberite. Stavite krupnije seckani crni luk, a zatim prelijte uljem. Meso isecite na tanje šnicle i malo izlupajte. Stavite preko. Rendani sir, majonez i senf pomešajte i onda sipajte preko. Pokrijte alu folijom i pecite na 180°C nekih 45 minuta.