Kada ne znate šta da kuvate, a volite musaku, onda probajte kaserolu sa mlevenim mesom i krompirom. Pravi se slično kao musaka i ukus je odličan. Svima će se dopasti, a vi nećete izgubiti puno vremena na pripremu.
Posle ručka poslužite domaće štrudlice sa jabukama.
Sastojci:
- 8-10 krompira
- 1 velika šargarepa
- 1 crni luk
- 400 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Krompir isecite na kolutove, pa poređajte u nauljenu tepsiju. Preko stavite listiće sira. Zatim seckani luk, mleveno meso, pa rendanu šargarepu. Poslednji sloj je još malo sira, pa krompir. Umutite jaje i mleko. Prelijte kaserolu smesom sa jajima i pecite na 170°C nekih 45-50 minuta. Pokrijte folijom. Nakon tog vremena izvadite pospite rendanim sirom i vratite još 10-15 minuta da se zapeče.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način