Kada ne znate šta da kuvate, a volite musaku, onda probajte kaserolu sa mlevenim mesom i krompirom. Pravi se slično kao musaka i ukus je odličan. Svima će se dopasti, a vi nećete izgubiti puno vremena na pripremu. 

Posle ručka poslužite domaće štrudlice sa jabukama

Sastojci:

  • 8-10 krompira
  • 1 velika šargarepa
  • 1 crni luk
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 200 g tvrdog sira

Priprema:

Krompir isecite na kolutove, pa poređajte u nauljenu tepsiju. Preko stavite listiće sira. Zatim seckani luk, mleveno meso, pa rendanu šargarepu. Poslednji sloj je još malo sira, pa krompir. Umutite jaje i mleko. Prelijte kaserolu smesom sa jajima i pecite na 170°C nekih 45-50 minuta. Pokrijte folijom. Nakon tog vremena izvadite pospite rendanim sirom i vratite još 10-15 minuta da se zapeče.