Da li neko može da odbije ručak kada kažete da je u ponudi pohovana piletina, krompir pire i neka salata. Belo meso i krompir su svima omiljene namirnice, a sada kada pohujete umesto prezli koristite rendani krompir. Iznenadićete se kada vidite kako je dobar ukus i jednostavna priprema. Ako ne volite ne morate da koristite sir ili koristite sir koji volite. 

Posle zanimljivog obroka poslužite neki kolač koji se ne peče, ali i odmah oribajte šporet, da posle ne biste imali pune ruke posla. 

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea 
  • 100 g bri sira 
  • 2 krompira 
  • 4 jajeta 
  • 200 g brašna 

Priprema:

Krompir izrendaje, dodajte jaje i posolite i pobiberite. Sjedinite, pa izvadite na drvenu dasku krompir i poređajte u obliku mesa. Meso presecite na pola po dužini (ne do kraja), pa stavite sir i zatvorite. Prebacite providnu foliju preko, pa izlupajte meso. Uvaljajte u brašno, pa u jaja (3) i stavite preko krompira. Zatim na meso stavite još malo krompira i pržite u tiganju.