Vazelin je proizvod sa višestrukim namenama, ali da li ste ga nekada koristili za čišćenje keramičke ploče? Sada saznajte zašto biste to trebali da radite barem 2x mesečno. Rezultati će vas oduševiti. 

Prvo što treba da uradite je da temeljno očistite keramičku ploču, a zatim i da malo vazelina stavite na ubrus i utrljate po šporetu. Trebaće vam par minuta da to odradite, ali bićete oduševljeni rezultatima, pa vredi da se malo pomučite. Zatim ostavite vazelin 15 minuta da 'upije'. Pre nego što nanesete vazelin, vaš šporet očistite bez hemikalija.  

Višak vazelina obrišite mikrofiber krpom. Keramička ploča će nakon ovoga zasijati kao da ste je tek kupili. Ovaj postupak ponavaljajte svaka 2 meseca ili češće u zavisnosti od toga koliko često koristite šporet. 

Vazelin ne samo da daje visoki sjaj vašoj keramičkoj ploči, nego će ukloniti i manje ogrebotine. Takođe, stvara zaštitni sloj, pa samim tim i osigurava da se masnoća i prljavština manje talože. Na ovako čistom šporetu biće vam zadovoljstvo da pripremate jela, a mi vam predlažemo svinjsko meso i krompir zapečeni u rerni ili ako više volite belo meso u sosu od belog luka

Saznajte i kako možete da uklonite mrlje od vode