Pomfrit je omiljena hrana mnogih generacija. Možete ga poslužiti uz razne vrste jela, ili ga jesti posebno. Obično se priprema tako što se isečen krompir prži u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Zbog toga ga mnogi zaobilaze, jer nije baš najzdraviji izbor za obrok. Međutim, postoji način kako da uživate u pomfritu bez griže savesti. 

U receptu koji sledi nema prženja u dubokom ulju, krompir se peče u rerni, ali je potrebno da se pre ubacivanja u rernu umoči u belanca. Na taj način će biti hrskav i mekan unutra.

Sastojci:

  • 4 velika krompira
  • 2 belanca
  • so
  • začini po ukusu

Priprema:

Belanca umutite u velikoj činiji sa solju. Krompir oljuštite i isecite na trake za prženje. Umočite ih u belanca i poređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite krompir u zagrejanoj rerni na 200 ° C do ružičaste boje. Pre posluživanja pospite pomfrit začinima po ukusu.

Ovako pripremljen krompir ne sadrži masnoće pa ga možete jesti kad god poželite.