Pomfrit je omiljena hrana mnogih generacija. Možete ga poslužiti uz razne vrste jela, ili ga jesti posebno. Obično se priprema tako što se isečen krompir prži u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Zbog toga ga mnogi zaobilaze, jer nije baš najzdraviji izbor za obrok. Međutim, postoji način kako da uživate u pomfritu bez griže savesti.
U receptu koji sledi nema prženja u dubokom ulju, krompir se peče u rerni, ali je potrebno da se pre ubacivanja u rernu umoči u belanca. Na taj način će biti hrskav i mekan unutra.
Sastojci:
- 4 velika krompira
- 2 belanca
- so
- začini po ukusu
Priprema:
Belanca umutite u velikoj činiji sa solju. Krompir oljuštite i isecite na trake za prženje. Umočite ih u belanca i poređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite krompir u zagrejanoj rerni na 200 ° C do ružičaste boje. Pre posluživanja pospite pomfrit začinima po ukusu.
Ovako pripremljen krompir ne sadrži masnoće pa ga možete jesti kad god poželite.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća