Piletina ili pica? Volimo i jedno i drugo, a kada spojimo u jedan obrok nema bolje kombinacije. Eksperti za testo za picu su do sada bili Italijani, niko to nije znao da napravi bolje od njih. Ali, sada imam više verzija, možemo da pravimo zdrava testa kao što su od karfiola ili ovom slučaju od piletine. 

Belo meso sigurno nikada niste koristili kao podlogu da picu, uvek ste ga ili pohovali ili pravili u nekom sosu. Možete da filujete i kao kaprićozu ili margaritu, uglavnom sve što ne treba dugo da se peče. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea 
  • 1 kašičica origana 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 50 g parmezana 
  • 1 jaje 
  • 50 g prezli 
  • 50 ml ulja 
  • 100 ml kečapa ili pelata 
  • 1 paradajz 
  • 50 g kulena 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 30 g paprike 
  • 30 g maslina 
  • 1 crni luk 

Priprema:

Smrznutu piletinu izrendajte, pa dodajte origano, beli luk u prahu, so, biber, jaje, parmezan i prezle i sve to dobro sjedinite. Na pleh stavite pek papir i malo ga nauljite, pa stvavite piletinu i oblikujte testo za picu (veći krug). Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Preko sipajte kečap ili pelat, pa paradajz isečen na kolutove, rendani sir, pa šunku i na kraju luk, masline i papriku. Vratite u rernu na 200°C još nekih 15 minuta.