Ako još niste probali testo od karfiola, sigurno će vas iznenaditi – osim što ne deblja, iznenađujuće je ukusna. U ovu picu ako želite možete dodati i kulen ili neku šunku.

Sastojci za testo:

1 glavica karfiola

2 jaja

2 kašike rendanog parmezana

2 kašike rendane mocarele

1 jaje

so

biber

1 kašičica kurkume

1 kašika maslinovog ulja

Fil:

3 kašike maslinovog ulja

150 g paradajz soka

100 g gaude

200 g mocarele

2 paradajza

Priprema:

Karfiol podelite na manje komade i izmiksajte tako da dobijete mrvičastu smesu. Zatim skuvajte na pari ili u mikrotalasnoj dok ne omekša.

Kad se smesa ohladi zamotajte je u čistu krpu ili gazu, pa rukama istisnite višak vode. Dobro ocedite snažno stiskajući karfiol kako bi ostalo što manje vode. Tako testo neće biti gnjecavo nakon pečenja.

Pomešajte karfiol s jajima, sirom i začinima, pa razmažite smesu na papir za pečenje kojim ste obložili pleh. Lagano premažite maslinovim uljem i pecite na 220 °C dok ne postane hrskavo – oko 12-15 minuta.

Premažite testo, dodajte sir i parčiće paradajza. Pecite dok se sir ne rastopi, a paradajz ispeče, oko 10 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr