Idealno pecivo za doručak ili večeru.

Sastojci:

500 griza

30 g kvasca

2 kašike brašna

pola šolje maslinovog ulja

pola kašičice soli

1 žumance

voda

Priprema:

U dubokoj posudi pomešati griz, brašno i kvasac pomešan sa malo vode, maslinovo ulje i so. Dodati vodu i zamesiti elastično testo.

Mesiti jako desetak minuta, nakon toga podeliti na dva ili četiri dela, u zavisnosti koliki želite da budu hlepčići.

Loptice testa razvući u okrugle hlepčiće i stavljati u pleh namazan uljem, pokriti krpom i ostaviti da malo odstoji na toplom.

Nakon što narastu, premazati žumancetom pomešanim sa malo vode ili mleka i peći u dobro zagrejanoj rerni.

Proveriti da li su unutra pečeni pomoću oštrog noža ili igle. Možete i da ih prevrnete da bi se ispekli ravnomerno svuda. Pečene hlepčiće ostaviti da se prohlade i služiti tople.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs