Idealno pecivo za doručak ili večeru.
Sastojci:
500 griza
30 g kvasca
2 kašike brašna
pola šolje maslinovog ulja
pola kašičice soli
1 žumance
voda
Priprema:
U dubokoj posudi pomešati griz, brašno i kvasac pomešan sa malo vode, maslinovo ulje i so. Dodati vodu i zamesiti elastično testo.
Mesiti jako desetak minuta, nakon toga podeliti na dva ili četiri dela, u zavisnosti koliki želite da budu hlepčići.
Loptice testa razvući u okrugle hlepčiće i stavljati u pleh namazan uljem, pokriti krpom i ostaviti da malo odstoji na toplom.
Nakon što narastu, premazati žumancetom pomešanim sa malo vode ili mleka i peći u dobro zagrejanoj rerni.
Proveriti da li su unutra pečeni pomoću oštrog noža ili igle. Možete i da ih prevrnete da bi se ispekli ravnomerno svuda. Pečene hlepčiće ostaviti da se prohlade i služiti tople.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom