Nema ničeg lepšeg nego kad vas probudi miris domaćeg hleba.

Sastojci:

300 g brašna

10 g suvog kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

180 ml gazirane mineralne vode

3 kašike ulje

Priprema:

Gaziranu mineralnu vodu zagrejati (da bude mlaka), dodati šećer, suvi kvasac i izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati so i izmešati.

Potom dodati rastvoren kvasac, ulje i zamesiti testo. Testo rastanjiti pouljanim rukama (ne tanjiti oklagijom već pouljanim rukama rastanjiti testo). Pekač (ili manju tepsiju) premazati uljem, posuti brašnom i staviti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Viljuškom napraviti šare (izbockati testo).

Rernu zagrejati na 250°C, pa smanjite na 180°C i pecite pogaču 15 minuta.

Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, poprskati vodom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi (desetak minuta).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: oklagija.rs