Prženice su nam omiljeni doručak jer se lako prave. Sve što vam treba je bajat hleb, mleko i jaja. Postoji nekoliko različitih recepata sa prženicama, ali ovakve niste pravili. Za ove 'prženice' vam ne treba hleb, nego krompir. To je namirnica sa kojom ćete napraviti najlepši doručak. Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke, oblikujte, kratko zamrznete i ispržite.
Oduševite ukućane sa potpuno drugačijim obrokom koji će vam se dopasti provereno. Možete da poslužite sa domaćim jogurtom, šunkom ili sa nekim lepim umakom.
Kada ste završili sa fenomenalnim doručkom operite šporet, a saznajte kako to da uradite na najlakši način.
Sastojci:
- 400 g krompira
- 3 kašike sira
- 1 jaje
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika sitno seckanog praziluka
- 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
Priprema:
Izrendajte krompir, pa ga stavite u ključalu vodu i kuvajte 3 minuta. Procedite, pa stavite u činiju i dodajte sir, kukuruzno brašno, praziluk, ljutu mlevenu papriku, so i biber, kao i žumance. Dobro promešajte. Zatim napravite oblike kao parče hleba i poređajte na neku tacnu i stavite u frižider na 20 minuta, da se krompir stegne. Zatim izvadite i pržite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus