Ovako pripremljeno belo meso i krompir, možete spremiti dan ranije, ali možete da poslužite i za vikend ručak. Ono što je bitno je da može da se jede 2 dana, a treba vam samo malo truda. Poređajte sastojke i zapecite. Uspeva i neiskusnim domaćicama, a svi će hvaliti obrok. Sve sastojke vole svi, tako da je ova kombinacija namirnica pun pogodak.
Posle ovako obilnog ručka, počastite se čokoladnom tortom sa plazmom.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg filea
- 4-5 velikih krompira
- mlevena crvena paprika
- beli luk
- origano
- majčina dušica
- kurkuma
- majonez
- sir
Priprema:
Meso isecite na deblje trake, pa posolite, pobiberite, dodajte origano, beli luk i mlevenu papriku, kao i majonez. Sve to dobro jedinite. Posudu premažite puterom, pa poređajte meso. Krompir isecite na četvrtine. Stavite u posudu, posolite, pobiberite, dodajte mlevenu papriku, beli luk, origano, majčinu dušicu i ulje. Dobro sjedinite. Stavite preko mesa. Pospite rendanim sirom i opet malo majoneza sipajte preko. Pecite na 180°C nekih 50 minuta. Pospite sveže seckanom mirođijom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem