Priprema ovog jela ne mora da bude duga, ali ako imate malo više vremena, meso će vam svakako biti ukusnije ako mu se više posvetite i stavite ga u ukusnu marinadu pre pečenja. Za pripremu namirnca biće vam potrebano petnaestak minuta, a posle imate obavezu samo da još par puta pogledate u rernu.
Količinu mesa odredite na osnovu broja gostiju.
Sastojci:
Za 4 osobe
- 800g svinjskog mesa
- 400 g krompira
- začini po želji i ukusu: so, biber, mirođija, ruzmarin, bosiljak
- maslinovo ulje
Priprema:
Meso isecite na štapiće debljine prsta (ili po želji). Isečeno meso stavite u dublju činiju i dodajte ulje i začine, a zatim sve dobro izmešajte i ostavite da odstoji najmanje pola sata. Rrenu uključite na 200 stepeni da se zagreje. Nauljite tiganj i dobro ga zagrejte. Kada je ulje zagrejano, meso ispecite “na naglo”, da se pore zatvore sa svih strana. Dakle, nije potrebno da se peče dugo, samo da se sa svih strana trakice mesa uhvati korica. Kada je gotovo uvijte ga i prekrijte alufolijom dok “sačeka” krompir.
Krompir oljušite i nasecite na četvrtine. Osušite ga i osušite u krpi. Kada je oceđen od vode, uvaljate ga u začine, da se dobro zalepi sa svih strana, a zatim poređajte u tepsiju ili vatrostalnu posudu. Stavite u rernu da se peče. S obzirom da će krompiru trebati duže nego mesu, neka se dvadesetak minuta krompir peče sam. Zatim, izvadite tepsiju, okrenite krompire i dodajte meso. Sve zajedno pecite još dvadesetak minuta - pola sata - zavisi od rerne.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus