Ako ste ljubitelj mladog sira, onda je ovo pravi recept za vas. Umesto da kupujete i da tražite proverenog prodavca, sada za 10 minuta napravite vaš sir koji možete da služite u raznim prilikama. Sve što treba da uradite je da pomešate mleko i kiselo mleko, ubacite u rernu, zatim sačekate da se ohladi.
Za ceđenje vam treba možda 10-15 minuta, i to je sav vaš trud. Ostalo je samo čekanje, a to možete da radite dok pijuckate kafu i jedete neki prelepi kolač.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 200 ml kiselog mleka
Priprema:
Sipajte mleko i kiselo mleko u zemljanu posudu i stavite u rernu koju ste zagrejali na 120°C. Ostavite u uključenoj rerni nekih 20 minuta, a zatim isključite i prohladite u zatvorenoj rerni nekih 2 sata. Dobijeni sir sipajte u sito u koje ste stavili 4 gaze, i dobro procedite. Sabijte sir koliko god možete. Čuvajte ga u dobijenoj surutki.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus