Ako ste ljubitelj mladog sira, onda je ovo pravi recept za vas. Umesto da kupujete i da tražite proverenog prodavca, sada za 10 minuta napravite vaš sir koji možete da služite u raznim prilikama. Sve što treba da uradite je da pomešate mleko i kiselo mleko, ubacite u rernu, zatim sačekate da se ohladi.
Za ceđenje vam treba možda 10-15 minuta, i to je sav vaš trud. Ostalo je samo čekanje, a to možete da radite dok pijuckate kafu i jedete neki prelepi kolač.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 200 ml kiselog mleka
Priprema:
Sipajte mleko i kiselo mleko u zemljanu posudu i stavite u rernu koju ste zagrejali na 120°C. Ostavite u uključenoj rerni nekih 20 minuta, a zatim isključite i prohladite u zatvorenoj rerni nekih 2 sata. Dobijeni sir sipajte u sito u koje ste stavili 4 gaze, i dobro procedite. Sabijte sir koliko god možete. Čuvajte ga u dobijenoj surutki.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem