Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAPEČENI KROMPIR SA MLEKOM I SIROM: Prilog bez kojeg ne možete da zamislite nijedan obrok

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Krompir i meso su kombinacija koju svi vole. Sada napravite krompir iz rerne sa mlekom i poslužite sa mesom ili salatom.

Krompir iz rerne sa mlekom Izvor: Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Ovako pripremljen krompir možete da poslužite sa krmenadlama, pohovanim mesom, ali i nekim pečenjem. Sočan i ukusan obogatiće svaki obrok, a možete ga služiti i kao glavno jelo samo sa kupus salatom ili pečenim paprikama. Lako se priprema i peče samo 20 minuta. 

Kada završite sa pripremom operite rernu na jednostavan način. Posle ovako dobrog obroka koji će vas zasiti, počastite se nekim ukusnim kolačem ili tortom. 

Sastojci:

  • 600 g krompira 
  • 3 čena belog luka 
  • 2 kašike brašna 
  • 800 ml mleka 
  • 90 g maslaca 
  • 150 g tvrdog sira 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skuvajte krompir u slanoj vodi. Kad se ohladi, isecite ih na kolutove. Rasporedite ih u pleh, po potrebi posolite. Zagrejte puter i ulje, pa dodajte iseckani beli luk i malo propržite. Zatim dodajte brašno, pržite 1 minut i sipajte mleko. Kuvajte 2-3 minuta na tihoj vatri. Posolite, pobiberite i dodajte crvenu papriku. Na kraju dodajte i rendani sir (100 g). Pripremljeni fil prelijte preko krompira. Pospite sa oko 50 g rendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 190° C nekih 20 minuta.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti