Ovako pripremljen krompir možete da poslužite sa krmenadlama, pohovanim mesom, ali i nekim pečenjem. Sočan i ukusan obogatiće svaki obrok, a možete ga služiti i kao glavno jelo samo sa kupus salatom ili pečenim paprikama. Lako se priprema i peče samo 20 minuta.
Kada završite sa pripremom operite rernu na jednostavan način. Posle ovako dobrog obroka koji će vas zasiti, počastite se nekim ukusnim kolačem ili tortom.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 800 ml mleka
- 90 g maslaca
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Skuvajte krompir u slanoj vodi. Kad se ohladi, isecite ih na kolutove. Rasporedite ih u pleh, po potrebi posolite. Zagrejte puter i ulje, pa dodajte iseckani beli luk i malo propržite. Zatim dodajte brašno, pržite 1 minut i sipajte mleko. Kuvajte 2-3 minuta na tihoj vatri. Posolite, pobiberite i dodajte crvenu papriku. Na kraju dodajte i rendani sir (100 g). Pripremljeni fil prelijte preko krompira. Pospite sa oko 50 g rendanog sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 190° C nekih 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus