Kolače ili torte retko ko odbija, ali njih uglavnom jedete kada su neke slave ili rođendani. Retko koja domaćica sada ima vremena da svaki dan priprema slatkiše koji se peku i koji oduzimaju puno vremena dok se pripreme. Pogotovo ako trebaju da naprave patišpanj

Mi vam sada nudimo odličan recept za lagani i kremasti kolač sa keksom, belim i čokoladnim filom koji se pravi očas posla. Ne morate ni rernu da palite. Brzo smućkate sastojke i vaša poslastica je spremna. Moći ćete ukućane da iznenadite u bilo kom trenutku, ali i iznenadne goste. 

Sastojci:

  • 15 g kakaoa
  • 50 g šećera
  • 50 g putera
  • 150 ml mleka 
  • 10 g vanilin šećera
  • 200 g šećera 

Za fil:

  • 30 g kukuruznog skroba 
  • 30 g brašna 
  • 700 ml mleka 
  • 100 g šećera 
  • prstohvat soli 
  • 1 kašičica vanilin šećera 
  • 20 g putera 

Za čokoladni sloj:

  • 30 g kukuruznog skroba
  • 10 g kakaoa
  • 200 ml mleka 
  • 50 g čokolade 
  • 15 g putera

Priprema:

Pomešajte mleko, šećer, kakao i vanilin šećer. Kuvajte uz mešanje, pa dodajte puter. Mešajte sve dok se puter ne istopi, pa kuvajte dok ne proključa. Sklonite sa šporeta. Izlomite keks i dodajte u smesu sa kakaom, pa sipajte u kalup. Ostavite da se hladi 20 minuta. 

U mleko dodajte šećer, skrob, brašno, so i vanilin šećer. Promešajte, pa dodajte puter. Mešajte dok se sve ne sjedini, pa sipajte preko podloge od keksa. Isto ostavite da se ohladi 20 minuta. 

Pomešajte skrob, kakao i mleko, pa dodajte čokoladu i puter. Kuvajte i mešajte dok se sve ne istopi i sjedini. Prelijte preko belog fila, pokrijte i ohladite još 20 minuta. Pospite čokoladnim mrvicama.