Kolače ili torte retko ko odbija, ali njih uglavnom jedete kada su neke slave ili rođendani. Retko koja domaćica sada ima vremena da svaki dan priprema slatkiše koji se peku i koji oduzimaju puno vremena dok se pripreme. Pogotovo ako trebaju da naprave patišpanj.
Mi vam sada nudimo odličan recept za lagani i kremasti kolač sa keksom, belim i čokoladnim filom koji se pravi očas posla. Ne morate ni rernu da palite. Brzo smućkate sastojke i vaša poslastica je spremna. Moći ćete ukućane da iznenadite u bilo kom trenutku, ali i iznenadne goste.
Sastojci:
- 15 g kakaoa
- 50 g šećera
- 50 g putera
- 150 ml mleka
- 10 g vanilin šećera
- 200 g šećera
Za fil:
- 30 g kukuruznog skroba
- 30 g brašna
- 700 ml mleka
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera
- 20 g putera
Za čokoladni sloj:
- 30 g kukuruznog skroba
- 10 g kakaoa
- 200 ml mleka
- 50 g čokolade
- 15 g putera
Priprema:
Pomešajte mleko, šećer, kakao i vanilin šećer. Kuvajte uz mešanje, pa dodajte puter. Mešajte sve dok se puter ne istopi, pa kuvajte dok ne proključa. Sklonite sa šporeta. Izlomite keks i dodajte u smesu sa kakaom, pa sipajte u kalup. Ostavite da se hladi 20 minuta.
U mleko dodajte šećer, skrob, brašno, so i vanilin šećer. Promešajte, pa dodajte puter. Mešajte dok se sve ne sjedini, pa sipajte preko podloge od keksa. Isto ostavite da se ohladi 20 minuta.
Pomešajte skrob, kakao i mleko, pa dodajte čokoladu i puter. Kuvajte i mešajte dok se sve ne istopi i sjedini. Prelijte preko belog fila, pokrijte i ohladite još 20 minuta. Pospite čokoladnim mrvicama.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem