Krempite vole svi, a lako se prave. Obično sa prave sa vanila filom i lisnatim testom koje ispečete, a sada isprobajte ovu verziju da sami napravite i ispečete kore. Isto je priprema jednostavna samo je sve vaših ruku delo. Takođe, možete ih peći i sa filom, tada izbacite belanca i dodajte maskarpone u puding. Mada ova verzija da samo ispečete kore i filujete je lakša. 

Pošto će vam ostati ljuske od jaja iskoristite ih za čišćenje, a rernu operite posle upotrebe. 

Sastojci:

  • 6 žumanceta
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika vode
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike brašna
  • 10 g praška za pecivo

Za fil:

  • 6 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 4 pudinga sa ukusom vanile (150 g)
  • šećer u prahu

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vodu, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite smesu, pa sipajte u pleh od rerne koji ste obložili pek papirom. Lepo rasporedite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 25 minuta. Presecite koru na 2 dela kada se ohladi. 

Umutite belanca sa šećerom (5 kašika) u čvrst šne. Zatim u šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer (6 kašika) i puding. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pomešajte sa belancima i opet umutite kako biste sjedinili smesu. 

U kalup stavite prvu koru, sipajte fil, pa drugu koru. Stavite u frižider na 6 sati. Pospite šećerom u prahu i služite.