Da, dobro ste pročitali kolač možete napraviti od samo 3 sastojka i to veoma brzo. Rezultat je kremast i mirisan slatkiš koji će oduševiti ukućane. Biće vam potrebna jaja, bela čokolada i krem sir. Nema šanse da vam ne uspe.
Sastojci:
- 3 jaja
- 120 g bele čokolade
- 120 g neslanog krem sira sobne temperature
Priprema:
Najpre uključite rernu da se greje na 170 stepeni. Odvojite žumanca od belanaca. Neumućena belanca ostavite u frižideru. Izlomite belu čokoladu na komade i topite je na vodenoj pari. Ostavite da se prohladi a zatim je pomešajte sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi da se čokolada ne bi stegla.Dodajte žumanca i sve izmešajte dok se ne sjedini. Umutite sada posebno belanca dok ne dobijete čvrst sneg. Pomešajte sneg i smesu od žumanca čokolade i sira, ali lagano tako da smesa ostane vazdušasta.
Smesu sipajte u pleh prečnika 15 cm kojim ćete podmazati maslacem, nekoliko puta ga rastresite u plehu kako bi ispustili sav vazduh, i da vam kolač tokom pečenja ne popuca. Pleh položite u veću tepsiju koju ćete napuniti vrelom vodom. Isparavanje vode oko kolača tokom pečenja takođe utiče na njegovu mekoću. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji u rerni još 15 minuta
Kada se gotova torta skroz ohladi, ukrasite je po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus