Ove lepinje sa kefirom su odličan izbor za one kojima se žuri i nemaju vremena da čekaju da testo narasta. Uvaljane u šećer idealne su za obrok uz čaj. Mališani će ih obožavati.
Sastojci
Za 8 - 16 komada:
- 1 jaje
- 75 g šećera + malo šećera za posipanje
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 ml rastopljenog putera
- 150 ml kefira
- 300 g brašna
Priprema:
Jaje, šećer i prstohvat soli umutite žicom. Dodajte istopljen puter, kefir, prašak za pecivo, promešajte. Na kraju umešajte i brašno špatulom, tako da nema grudvica. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu pa ga izradite rukama. Formirajte oblik kruga pa ga podelite na 4 jednaka dela. Od svakog dela formirajte lopticu. Sad svaku lopticu podelite ponovo na 4 dela. Svaki dobijeni deo rastanjite na oblik štapića, zatim formirajte potkovicu, pa krajeve uvijte u spiralu. Ponovite to sa svim delovima testa. Mini pletenice uvaljajte u šećer, ređajte na pleh, obložen pek papirom pa pecite u zagrejanoj rerni 15 min na 200 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus