Pripremite ukusnu večeru za manje od pola sata. Kod ovog recepta je odlično što ne morate da mesite testo ili da čekate da naraste, nego samo kao da su palačinke, napravite i pečete. Odlično je i ako vam dođu iznenadni gosti, pa želite da ih poslužite sa nečim ukusnim i zanimljivim.
Lepinje su uvek dobra ideja, a možete da ih služite sa šunkom, paradajzom, kajmakom...
Ako do sada niste sami pravili, evo recepta za domaći kefir.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 300 ml kefira ili jogurta
- 1/2 kašičice sode
- mladi luk
- 100 g sira
- 100 g brašna
Priprema:
Umutite jaja, posolite i pobiberite, pa dodajte kefir ili jogurt, kao i sodu. Dodajte seckani mladi luk i rendani sir, pa promešajte. Na kraju dodajte brašno i sjedinite. Pecite u tiganju u kojem ste rastopili malo putera.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom