Pripremite ukusnu večeru za manje od pola sata. Kod ovog recepta je odlično što ne morate da mesite testo ili da čekate da naraste, nego samo kao da su palačinke, napravite i pečete. Odlično je i ako vam dođu iznenadni gosti, pa želite da ih poslužite sa nečim ukusnim i zanimljivim.
Lepinje su uvek dobra ideja, a možete da ih služite sa šunkom, paradajzom, kajmakom...
Ako do sada niste sami pravili, evo recepta za domaći kefir.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 300 ml kefira ili jogurta
- 1/2 kašičice sode
- mladi luk
- 100 g sira
- 100 g brašna
Priprema:
Umutite jaja, posolite i pobiberite, pa dodajte kefir ili jogurt, kao i sodu. Dodajte seckani mladi luk i rendani sir, pa promešajte. Na kraju dodajte brašno i sjedinite. Pecite u tiganju u kojem ste rastopili malo putera.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus