Zamesite turski hleb i poslužite za doručak, večeru ili umesto hleba za ručak. Takođe, možete da ga poslužite kada vam dođu gosti sa šunkom, sirom i umacima. Testo se lako mesi i pravi se od jednostavnih sastojaka. Da ih ispečete treba vam 5 do 7 minuta, a zatim vrele lepinje premažete sa istopljenim puterom u koji ste dodali tucanu papriku i seckani peršun. 

Toliko je dobro da nećete moći da prestanete da jedete. 

Sastojci:

  • 500 g brašna 
  • 2 kašike kvasca 
  • 150 ml tople vode 
  • 150 ml mleka, sobne temperature 
  • so po ukusu
  • 3 kašike maslinovog ulja 

Za premazivanje:

  • tucana paprika
  • peršun 
  • istopljeni puter 

Priprema:

Pomešajte so i brašno, a kvasac izdrobite sa toplom vodom. Kada se kvasac aktivira pomešajte obe smese i dodajte mleko. Mesite dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte maslinovo ulje i umesite glatko testo. Premažite testo maslinovim uljem, pokrijte i ostavite testo sat vremena da naraste na toplom. Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Pospite površinu brašnom, stavite loptu testa i još malo pospite brašno. Razvucite na tanji krug i zatim prebacite u zagrejani tiganj i pecite na srednje jakoj vatri nekih 5-7 minuta (po 2,5 - 3 minuta sa svake strane). U istopljeni maslac dodajte seckani peršun i tucanu papriku i premažite svaku lepinju. 

Izvro: stvarukusa.rs