Ovaj sos možete poslužiti kao predjelo sa čipsom, ali možete da namažete na pače hleba i da doručkujete.
Sastojci:
- 340 g fete
- 1 šolja grčkog jogurta
- 220 g krem sira
- 1/4 šolje maslinovg ulja
- sok i korica od jednog limuna
- so
- malo tucane paprike
- 2 kašike sveže sitno seckane mirođije
- 1/2 šolje sitno seckanog krastavca
- 1/2 šolje čeri paradajza isečenog na četvrtine
- utortilja čips
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte izdrobljeni feta sir, grčki jogurt, krem sir, malo ulja, limunov sok, izrendanu koricu limuna, tucanu papriku, so, biber i mirođiju. Umutite mikserom ili štapnim mikserom dok sve ne sjedinite. Prebacite u posudu u kojoj ćete servirati i sipajte preko još malo maslinovog ulja, čeri paradajz i krastava. Servirajte sa tortilja čipsom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus