Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, a ne želite više da pravite picu ili testenine, onda je ovo pravi recept za vas.

Sastojci:

testo za picu

1 šolja pelata

1 šolja rikota sira

1/2 šolje izletničke kobasice (ili po vašem ukusu)

1 šolja mocarele

maslinovo ulje

so

Priprema:

Zagrejte rernu na 260°C i premažite pleh sa malo ulja. Testo za picu podelite na 4 dela. Na blago pobrašnjenoj površini razvaljajte jedan komad testa u krug. Kašiku pelata stavite u sredinu testa, zatim preko stavite rikota sir, kobasicu i izrendanu mocarelu.

Nežno preklopite testo na pola, malo premažite krajeve vodom i stegnite ih, a zatim viljuškom pritisnite. Ponovite sa preostalim testom. Kalcone stavite u pripremljen pleh i vrhove premažite uljem i posolite. Nožem napravite tri reza na vrhu kalcone. Na pola pečenja ih izvadite i još jednom premažite uljem. Pecite dok ne dobije zlatnu boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs