Ukoliko ste rešili da napravite neki slatkiš, i baš u tom trenutku otkrili da vam se puter nije odmrzao, ne odustajte, donosimo vam rešenje.
Poslužite se jednostavnim trikom uz pomoć kog će puter omekšati za tili čas.
Pogledajte i Kako da napravite domaći puter
Za trenutno omekšavanje smrznutog putera sve što vam treba jesu rende.
Narendajte komad smrznutog putera, kao što biste uradili s komadom tvrdog sira, pa pustite da odstoji 30 do 60 sekundi, a zatim nastavite s pripremom kolača.
Narendani puter trenutno se omekšava, a taj postupak ujedno olakšava mešanje putera s drugim suvim sastojcima poput brašna i šećera.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zadovoljna.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem