Profesionalni pekari mogu da naprave najdivnije testo, ali sada ako pratite ovaj recept dobićete najmeški hleb ikada. Svi će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti. Uložite samo malo truda i obradovaćete porodicu sa hlebom koji se topi u ustima. 

Možete ga služiti za doručak, ručak ili večeru. A ako služite za doručak ili večeru možete da mažete sa domaćom nutelom, kajmakom, džemom ili nečim po vašem izboru. 

Sastojci:

  • 115 g zaslađenog kondenzovanog mleka 
  • 180 ml mleka 
  • 2 kašičice kvasca
  • 355 g brašna
  • 30 g slanog putera 
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Pomešajte kondezovano mleko i mleko i dodajte kvasac. Dobro promešajte, pa dodajte brašno i prvo špatuolom promešajte, pa umesite testo. Kada dobijete polu glatko testo dodajte puter i so, pa mesite dok ne postane skroz glatko. Pokrijte i ostavite 3 minuta, pa mesite još 5 minuta. Ponovo pokrijte i ostavite sat vremena. Kratko premesite i podelite na 9 delova. Oblikujte loptice, pa pokrijte i ostavite 10 minuta. Rastanjite testo da izbacite vazduh, a zatim napravite valjak, opet rastanjite i napravite trougao, pa urolajte da dobijete oblik kiflice. Ređajte u pleh koji ste premazali puterom. Pokrijte i ostavite još sat vremena. Premažite mlekom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 25 minuta. Pomešajte 1 kašiku maslaca i 1 kašičicu meda, pa premažite hleb dok je još vruć.

Napomene:

Ako kondezovano mleko nije zaslađeno dodajte 25 g šećera.
Kako bi vam hleb uspeo pridržavajte se tačnih mera. 
Ako se testo malo zalepi, nije potrebno dodavati brašno, samo namažite malo maslaca na obe ruke.