Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Food Blogeri

ZABORAVIĆETE KOH KADA PROBATE OVAJ KOLAČ! Neverovatno je sočan, topi se u ustima a poseban ukus mu daje bela čokolada

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Obradujte sebe i ukućane ovom jednostavnom, mekanom i sočnom poslasticom.

Izvor: Printscreen/Instagram/Slatka domaćica

Kolač je jako sočan, tekstura malo podseća na koh ali je mnogo intenzivnijeg i boljeg ukusa. Vredi svakog isprobavanja, pogotovo ako ste ljubitelj bele čokolade a ako vas je crni oduševio, verujem da će i beli!

Sastojci:

Testo:

  • 2 jaja
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100ml mleka
  • 50ml ulja
  • 160g brašna
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo

Sos:

  • 200ml mleka
  • 60g šećera
  • 1 kašika arome vanile
  • 50g putera

Možda će vas zanimati

Ganaš:

  • 200g bele čokolade
  • 100ml slatke pavlake
  • 50g seckanih lešnika, još bolje pečeni 

Priprema:

Mikserom dobro umutiti jaja i šećer i vanilin šećer, smesa treba biti svetla i penasta. Dodati mleko i ulje, kratko umutiti. Brašno i prašak za pecivo pomešati, dodati kroz sito, umešati ručno ili na najmanjoj brzini miksera. Mutiti samo onoliko dok se ne sjedini, ne premutiti. Testo sipati u kalup prečnika 20cm obloženim pek papirom i peći 20 min na 180 stepeni, režim gornji i donji grejač.
Dok se kolač peče, napraviti sos. U šerpicu staviti sve sastojke. Mešati na srednjoj temperaturi pa kada se sve istopi i sjedini, skloniti sa ringle. Sos ne treba da vri, samo da bude topao.

Kolač nemojte još vaditi iz kalupa, kako bi imao vremena da dobro upije sos. Na kraju istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, može i u mirotalasnoj ili na šporetu. Kad se smesa sjedinila, dodati lešnike i rasprediti preko kolača. Ostaviti preko noći da se stegne u frižideru. Sutradan skinuti kalup i uživati u kolaču.

Izvor: Slatka domaćica

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti