Ako ste ljubitelj poslastica koje u sebi sadrže voće, sada je idealno da isprobate najrazličitije ukuse. Jednostavan, lagan i sočan kolač kojeg, osim sa šljivama možete pripremiti i sa drugim, mekanim sezonskim voćem. Nije zahtevan za pripremu, ne treba vam čak ni mikser, a sve je gotovo veoma brzo.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 150 g + 2 kašike šećera
- kesica praška za pecivo
- 60 ml ulja
- 200 ml mleka
- 2 jaja
- 20 g putera
- cimet po želji
- šljive, jabuke ili kajsije
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte ulje i zagrejano mleko. Dobro promešajte da nema grudvica. Dodajte i jaja pa umešajte žicom.
U kalup na dno stavite puter isečen na kockice, pospite šećerom i cimetom pa preko poređajte polovine šljiva (koje ste prethodno oprali i izvadili koštice) sa otvorima za košticu ka dnu kalupa. Naravno, možete koristit voće po izboru, princip je isti. Kada ste prekrili dno kalupa sipajte testo i pecite na 180 stepeni 40 minuta. Kada je pečen kolač servirajte okrenut naopako, tako da voće bude gore. Prijatno.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem