Šljiva je odavno poznata kao veoma korisna namirnica za organizam. Sladak i sočni ukus šljiva je samo jedan od razloga da ih uključite u svakodnevnu ishranu.
Ako ste ljubitelj šljiva onda obavezno napravite ovaj desert. Treba vam samo 4 sastojka za fantastičan užitak, a toliko je jednostavno da ga mogu napraviti i one manje iskusne domaćice.
Sastojci:
- 700 g šljiva
- šećer po ukusu
- 4 kašike griza ili brašna
- cimet
Priprema:
Šljive oprati i očistiti od koštica. Polovine koje nisu nagnječene ređati u tepsiju ili pleh. Po šljivama posuti šećer ravnomerno, griz i cimet. Ako su šljive zrelije i slađe posuti manje šećera. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata ili dok šljive ne puste sok, a griz padne na dno.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus