Osvežavajuć, jednostavan, a što je najbolje zdrav, ovaj slatkiš idealan je za doručak, užinu na poslu, a možete poslužiti i gostima uz kafu. Za početak nabavite sve sastojke, a zatim se bacite na pripremu. Recept je u nastavku.

Sastojci:

  • 4 kašike džema od kupina, džema od jagoda ili šumskog voća
  • 200 ml kefira ili običnog jogurta
  • 1 kašika čia semenki
  • 1 pločica domaće granole ili nekoliko badema

Priprema:

U činiji pomešajte kefir ili jogurt i čia semenke. Ostavite da odstoji, 10 do 20 minuta u frižideru ili preko noći, ako pravite za ujutru.
Na dno čaše ili činije stavite džem po želji, zatim dodajte smesu kefira i čia semenki sve dok ne postignete željenu konzistenciju.
Na vrh pospitej granolu ili naseckane bademe. Na vrhu ponovo ukrasite džemom.