Osvežavajuć, jednostavan, a što je najbolje zdrav, ovaj slatkiš idealan je za doručak, užinu na poslu, a možete poslužiti i gostima uz kafu. Za početak nabavite sve sastojke, a zatim se bacite na pripremu. Recept je u nastavku.
Sastojci:
- 4 kašike džema od kupina, džema od jagoda ili šumskog voća
- 200 ml kefira ili običnog jogurta
- 1 kašika čia semenki
- 1 pločica domaće granole ili nekoliko badema
Priprema:
U činiji pomešajte kefir ili jogurt i čia semenke. Ostavite da odstoji, 10 do 20 minuta u frižideru ili preko noći, ako pravite za ujutru.
Na dno čaše ili činije stavite džem po želji, zatim dodajte smesu kefira i čia semenki sve dok ne postignete željenu konzistenciju.
Na vrh pospitej granolu ili naseckane bademe. Na vrhu ponovo ukrasite džemom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus