Za sve ljubitelje kremastih poslastica odličan recept za krempitu. Postoji dosta varijanti pripreme ovog divnog deserta, a ovo je jedna od njih. Po želji možete da uzmete tepsiju veću ili manju. Ukoliko uzmete manju dobićete krempitu sa više fila. Kako god da odlučite nećete pogrešiti.
Sastojci:
- 1,3 litra mleka
- 250 g maslaca
- 6 jaja
- 6 kašika oštrog brašna
- 10 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 2 kore za krempite
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca i od belanca umutite sneg. Pola mleka sipajte u posudu, te u nju dodajte žumance, šećer, brašno i puding pa sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu smesu bez grudvica.
Drugu polovinu mleka stavite u lonac, te u njega dodajte maslac. Zagrejte na vatri dok mleko ne provri pa zatim pažljivo prvu smesu prelijte u drugu (u mleko i maslac) te mešajte dok se sve ne zgusne. Kuvajte smesu 5 minuta pa je sklonite s vatre. Nakon toga u lonac dodajte i umućena belanca, te s mikserom na najslabijoj vatri, te sve dobro mešajte dok se smesa ne poveže. Pustite da se malo ohladi.
Lisnato testo odmrznuti i istanjiti u dve kore koje se posebno ispeku (dovoljno je po 10-15 min po kori) i iskroje prema kalupu. Prvu koru stavite u duboku tepsiju te na nju prelijte smesu pa je izravnajte kutlačom.
Savet:
Kako biste olakšali seckanje, gornju koru prvo iseckajte na kocke, pa te kocke poslažite po krempitama. Ako volite krempite sa šlagom, umutite šlag od 4 dcl slatke pavlake pa prelijte po kremi pre stavljanja gornje kore.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus