Lagan kolač sa kajsijama, koji svako može da napravi. Testo sadrži slatku pavlaku, i samo po sebi je ukusno, čak i bez fila. Umesto kajsija možete da stavite i šljive, kruške, ..šta god volite. Odličan je kolač uz čaj.

Sastojci:

  • Veličina kalupa duž unutrašnje ivice 24 cm
  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 80 g putera
  • 1 jaje 
  • 220 ml slatke pavlake
  • 1,5 kašičica praška za pecivo 
  • 6 g vanilin šećera 
  • so po ukusu
  • 8 kajsija

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom, vanilin šećerom i malo soli. Dodajte pavlaku pa promešajte špatulom, zatim brašno sa praškom za pecivo pa promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu. Poravnajte. Kajsije operite, izvadite koštice i presecite na pola. Stavljajte polovine na testo, ali pravite između razmak. Vreme i temperatura pečenja zavise od rerne. Preporuka je da se peče na 180 ° 20 minuta.