Uskoro počinje sezona pripreme džema od šljiva, zato iskoristite priliku što su pijace pune ovog voća i napravite savijaču. Recept je jednostavan, samo sledite upustva. Šljive su voće od kog možete praviti različite poslastice, zato je kraj leta i početak jeseni vreme kada treba iskoristiti sve njegove blagodeti.
Sastojci:
- 9 kora za savijače
- 1,5 kg šljiva
- 3 čaše jogurta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša šećera
- 1,5 čaša griza
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Šljive operite, presecite na pola, izvadite koštice, a zatim isecite na manje komade. Podelite isečene šljive na 3 dela. Pomešajte jogurt i ulje, dodajte preostale sastojke i dobro izmešajte špatulom.
Uzmite tri kore. Svaku premazujete sa 3-4 kašike nadeva, samo na poslednju stavite još i šljive. Pažljivo urolajte i položite na pleh premazan uljem. Ponovite isti postupak s preostalim korama, nadevom i šljivama.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta ili dok savijača ne dobije zlatnu boju. Nakon pečenja ostavite da se ohladi.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem