Uskoro počinje sezona pripreme džema od šljiva, zato iskoristite priliku što su pijace pune ovog voća i napravite savijaču. Recept je jednostavan, samo sledite upustva. Šljive su voće od kog možete praviti različite poslastice, zato je kraj leta i početak jeseni vreme kada treba iskoristiti sve njegove blagodeti.
Sastojci:
- 9 kora za savijače
- 1,5 kg šljiva
- 3 čaše jogurta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša šećera
- 1,5 čaša griza
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Šljive operite, presecite na pola, izvadite koštice, a zatim isecite na manje komade. Podelite isečene šljive na 3 dela. Pomešajte jogurt i ulje, dodajte preostale sastojke i dobro izmešajte špatulom.
Uzmite tri kore. Svaku premazujete sa 3-4 kašike nadeva, samo na poslednju stavite još i šljive. Pažljivo urolajte i položite na pleh premazan uljem. Ponovite isti postupak s preostalim korama, nadevom i šljivama.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta ili dok savijača ne dobije zlatnu boju. Nakon pečenja ostavite da se ohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus