Čizkejk od sira sa prelivom od čokolade je popularna i jednostavna poslastica. Priprema je brza i laka, a užitak zagarantovan. Najteže će vam biti da sačekate da se ispeče, jer je miris kolača neodoljiv. Pripremite sastojke, kecelju i varjaču i krenite sa pripremom.
Sastojci:
- 500 g mladog sira
- 100 g maslaca
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 50 g suvog grožđa
- Kora od 1 limuna
- 1 kašika skroba
- 1 kašičica ekstrata od vanile
- prstohvat soli
Glazura
- 50 g maslaca
- 2 kašike šećera
- 3 kašike kakaa
- 5 kašika slatke pavlake
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca, pa u žumanca dodati sir, maslac i šećer. Umutiti štapnim mikserom da se dobije homogena smesa. Dodati potom skrob, suvo grožđe, koricu limuna i ekstrakt vanile pa umešati špatulom. U belanca dodajte prstohvat soli pa umutite mikserom. dodajte umućena belanca prethodnoj smesi pa dobro sjedinite špatulom. Smesu zatim izručite u kalup, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni 60-70 minuta na 160 stepeni.
Gotov kolač izvadite iz kalupa, okrenite naopačke i stavite na rešetku dok pripremate glazuru. Istopite maslac na šporetu ili u mikrotalasnoj, dodajte šećer i kako pa dobro sjedinite. Dodajte slatku pavlaku, umešajte pa prelijte kolač. Prijatno.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem